Українцям суттєво спростили процес оформлення житлових субсидій, але при цьому допомогу так само легко втратити, як і отримати. Хто може залишитися без виплат на комуналку, йдеться у повідомленні пресслужби Мінсоцполітики.

Після оформлення житлової субсидії можуть виникнути обставини, що призведуть до втрати допомоги від держави. Однією з причин є зміна місця проживання заявника, а також зупинять виплати у разі смерті заявника.

Перевірка субсидій. Фото: скріншот youtube
Перевірка субсидій. Фото: скріншот youtube

Існує ціла низка причин, через які можуть скасувати допомогу і ось деякі з них:

  • моніторинг виявив у домогосподарства додаткові доходи, про які не згадувалося у декларації;
  • субсидіант накопичив заборгованість за комунальні послуги – понад 680 гривень за 3 місяці;
  • людина робить дорогі покупки, що вказують на платоспроможність та відсутність потреби у субсидії.

Отримувачі субсидій. Фото: Youtube
Отримувачі субсидій. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

У ряді випадків українці можуть поновити виплату субсидії. Наприклад, якщо заборгованість із комуналки виникла через затримку пенсії чи зарплати, то надання відповідного документального підтвердження анулює рішення про зупинення виплат.

В той самий час, якщо людина впевнена, що виплату субсидії було зупинено неправомірно, існує механізм оскарження рішення. Для цього потрібно звернутися до ПФУ та подати відповідну заяву. Після її розгляду відомство роз'яснить причини відмови чи поверне допомогу, якщо помилку буде доведено.

Раніше портал Знай повідомляв, виплати не отримаєте, якщо припуститеся цих помилок: у Пенсійному фонді звернулися до українців.

Також наш портал інформував голодний квітень: кому з пенсіонерів можуть призупинити виплати цієї весни.

Крім того, ми писали, українцям дозволили оплачувати лише 25% від комунальних платіжок: кому дадуть знижку.