Коли людина помирає, вона не завжди залишає лише нерухоме чи рухоме майно, а ще й обов'язки - кредити. Далеко не кожен захоче приймати спадок з боргами, але це не проблема, і від нього можна відмовитися.

Про те, як це правильно зробити розповідає юрист Алла Борисенко.

Спадщина. Фото Pexels
Спадщина. Фото Pexels

Вона пояснила, що для того, щоб прийняти чи відмовитися від спадщини у вас буде 6 місяців.

Якщо ви не бажааєте приймати спадщину, то вам необхідно звернутися із відповідною заявою до нотаріуса або до уповноваженої особи органів місцевого самоврядування (ОМС) (актуально для сільських населених пунктів) за місцем відкриття спадщини.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

У ній ви маєте вказати причину відмови і таким чином вона буде задоволена нотаріусом або уповноваженою на це посадовою особою ОМС.

Юрист та питання спадщини. Фото: Youtube
Юрист та питання спадщини. Фото: Youtube

Також, протягом 6 місяців після смерті людини у вас є право відкликати свою заявву на відмову від прийняття спадщини.

Однак ви не можете відмовитися від прийняття спадщини за певних умов.

"На практиці це означає, що неможливо відмовитися від прийняття спадщини за певних умов (наприклад, відмовитись від автомобіля, проте прийняти спадщину в межах грошових коштів або, та ситуація коли спадкоємець зараз відмовляється від прийняття спадщини, а потім, коли всі борги спадкодавця будуть погашені, то він прийме спадкове майно)", - додає фахівець.

Нагадаємо, індексація перетвориться на розчарування: що приготувати пенсіонерам

Раніше ми писали про те, що на виправлення буде лише 30 днів: українців суворо попередили

Крім того, Знай.ua повідомляв про підступ у пенсійній системі: як одна довідка може змінити ваш майбутній дохід