Прем'єр-міністр України Денис Шмігаль раніше запевнив громадян, що тарифи на комунальні послуги не підніматимуться до кінця зими. Проте Олег Попенко у розмові з Громадським радіо поділився іншим своїм баченням цієї ситуації.

Голова Спілки споживачів комунальних послуг в ефірі Громадського радіо сказав, що перше підвищення тарифів на електроенергію, можливо, відбудеться у травні чи червні, і очікує, що вони зростуть до 3,5-4 гривень.

Тарифи на електроенергію / фото: Freepik
Тарифи на електроенергію / фото: Freepik

"Перше підвищення тарифів на електроенергію, приблизно до 3,5-4 грн, я чекаю 1 травня або червня. Нардеп від правлячої коаліції Нагорняк говорив, що за 2024 рік тарифи на електроенергію зростуть до 6 грн", каже він.

Олег Попенко вважає, що підвищення тарифів не вирішить основних проблем і призведе лише до збільшення обсягів корупції:

Популярні новини зараз
Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Тарифи на електроенергію / фото: Freepik
Тарифи на електроенергію / фото: Freepik

На його думку, важливо спочатку боротися з корупцією у державних органах влади і лише потім розглядати питання щодо підвищення тарифів. У його очах, якщо вдасться провести чистку у закупівлі, можливо, піднімати тарифи не доведеться.