В Україні готують оновлення правил догляду за домашніми вихованцями і в цьому питанні важлива буде допомога кожного громадянина. Наразі чинні правила взяті ще з 2007 року, тож час їм привести себе в порядок.

Заступник голови КМДА Володимир Прокопов звернувся до киян із пропозицією активно включитися до процесу оновлення.

Собака в авто, скріншот: YouTube
Собака в авто, скріншот: YouTube

Володимир зазначив, що метою цієї ініціативи є створення європейських стандартів, які б сприяли комфортному співіснуванню людей і тварин у місті.

Деякі з важливих змін, які планується внести, включають:

  • обов'язковість використання нашийників з ідентифікаційними позначками та поводків для вигулу собак, а також намордників для порід, включених до переліку небезпечних;
  • введення заборони на жебракування з використанням тварин та залишення їх у закритому салоні автомобіля при температурі більше 20+С та менше 5+С.

Вигул собак, скріншот: YouTube
Вигул собак, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Кияни запрошують надсилати свої пропозиції через спеціальну форму, а також приєднуватися до робочої групи, яка створюється на базі Департаменту захисту навколишнього середовища та адаптації до зміни клімату КМДА.

Робочу групу складатимуть представники Департаменту, зоозахисні організації, комунальне підприємство Київська міська лікарня ветеринарної медицини та депутати Київської міської ради.

Заяви про бажання приєднатися до робочої групи приймаються до 7 лютого 2024 року на електронну адресу: ecology@kyivcity.gov.ua з темою листа "Правила утримання домашніх тварин".