Українцям, які через війну опинились у складній життєвій ситуації, надають різні види соціальної допомоги. Так, громадяни можуть отримати соціальний ваучер на суму 1600 гривень. Скориставшись ним можна отримати найнеобхідніші соціальні товари. Про це повідомили на офіційній сторінці БФ "Щедрик".

Допомогу у такому вигляді пропонує Координаційний центр "Сила молоді" Української академії лідерства та благодійного фонду "Щедрик". Подати заявку на допомогу можуть мешканці Миколаєва.

Соціальна допомога, фото: to4ka.fun
Соціальна допомога, фото: to4ka.fun

Отримати ваучери мають змогу такі категорії громадян:

  • Жінки з малолітніми дітьми (до 7 років) зі статусом ВПЛ;
  • Літні люди, які досягли 60 років.

Номінал ваучеру складає 1600 гривень. За ці кошти можна відвідати магазин "Аврора" та придбати будь-які товари: засоби гігієни, побутової хімії, домашній текстиль, дитячі іграшки, їжа та канцтовари. Власник може витратити його на власний розсуд у мережі магазинів.

Популярні новини зараз
З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися Українці можуть залишитися біля розбитого корита: що буде з пенсіями Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити
Показати ще

Щоб отримати ваучер, варто мати документи, які підтверджують належність до вищезазначених категорій. Для ВПО – довідку про статус та свідоцтво про народження дитини. Літні люди, відповідно, повинні принести документ, який підтверджує вік. Це може бути пенсійне посвідчення, або паспорт.

Соціальна допомога, фото: to4ka.fun
Соціальна допомога, фото: to4ka.fun

Під час отримання допомоги варто буде підписати заяву про додаткове благо та згоду на обробку даних. Також потрібно буде зробити додаткові фотознімки.

Реєстрація на отримання допомоги триває включно до 7 лютого. Подати відповідну заявку можна за посиланням.

Нагадаємо, інформаційний портал знай повідомляв, переселенцям скоротили допомогу: хто у лютому залишиться без виплат

Раніше на порталі Знай інформували, скільки потрібно українцям стажу для виходу на пенсію у 60, 63 та 65 років

Також наш портал повідомляв, пенсіонери, безробітні та ВПО: благодійний фонд оголосив про реєстрацію на допомогу