Як відомо, відмінили мораторій стосовно відключення світла за борги. З 29 січня почали відбуватись перші відключення. "Відрізати" електроенергію не будуть лише у жителів окупованих та прифронтовихтериторій.

Про те, хто перший ризикує залишитись без світла, інформували у Фокусі.

Відключення світла. Фото: скрін youtube
Відключення світла. Фото: скрін youtube

З початком "повномасштабки" діяла заборона на відключення комунальнихпослуг. Але через те, що українці почали цим зловживати та набрали боргів, мораторій скасували.

Лише перед компанією Ясно жителі Києва та Дніпропетровської області заборгували вже 1,3 мільярда гривень.

Популярні новини зараз
Курс долара кине у розпач: вже затвердили Зима буде без світла: тривожний прогноз ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки
Показати ще

Комуналка. Фото: скрін youtube
Комуналка. Фото: скрін youtube

Кого відключатимуть в першу чергу

"Законодавством не передбачена мінімальна сума боргу для відключення боржників. Відключення вже почались 29 січня і в першу чергу будуть стосуватись користувачів з найбільшим терміном та сумою заборгованості", – пояснили у компанії.

Компанія запевнила, що про наявність боргу клієнти дізнаються у застосунку, або через особистий кабінет. Після отримання попередження клієнту «відріжуть» світло не раніше ніж через 10 днів. Окрім попередження компанії, сповіщення повинно прийти і від оператора системи розподілу. Після отримання останнього сповіщення повинно пройти не менше 5 днів.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Якщо у споживача є великий борг і він не спроможний його сплатити одним платежем, звернувшись до своєї компанії його можна реструктурувати.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, ціна на світло злетить удвічі: українці нажахані енергетичною кризою та високими тарифами

Раніше наш портал інформував, Кабмін переглянув тарифи на трансплантацію органів: які вже діють в Україні

Також, портал знай повідомляв, українцям потрібно готуватися до лютневих переплат за комуналку: платіжки "зноситимуть дах