Прем'єр-міністр України Денис Шмігаль запевнив, що цієї зими тариф на електроенергію для населення не підвищуватиметься.

Ціна, яку він назвав чомусь "пільговою", залишається на рівні 2 гривні 64 копійки за кіловат-годину. Однак, знову ж таки, це стосується виключно зими... тобто, можливо, вже з 1 березня 2024 року зросте ціна на електрику.

Вимкнення світла за борги. Фото: скрін youtube
Вимкнення світла за борги. Фото: скрін youtube

"Сьогодні в жодному регіоні відключень немає і не планується. Після того, як 50% енергосистеми вразили ворожі ракети та дрони, ми провели масштабні ремонти та додали енергетиці 2,2 ГВт потужності. Також збільшили до 1, 7 ГВт є наші можливості імпорту електроенергії", - заявляє він.

Незважаючи на складну ситуацію в країні, уряд продовжує підтримувати українські сім'ї і не планує змінювати жодних тарифів для населення поки що .

Популярні новини зараз
У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Адже вже кілька експертів заявило, що нинішній тариф на електроенергію є дуже малим. Тому розглядається ідея підвищення вартості світла аж до 6-7 гривень за кВт.

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Чи ми побачимо такі ціни і чи зможуть прості українці оплачувати комуналку (без серйозного зростання зарплат і соціальних виплат) залишається загадкою на найближчі тижні і, можливо, місяці.

Нагадаємо, українцям потрібно готуватися до лютневих переплат за комуналку: платіжки "зноситимуть дах"

Як повідомляв "Знай.ua", від платіжок перестане перехоплювати дух: як українці можуть заощадити під час приготування їжі

Знай.ua писав, виправити неправильні показники не так просто: в Yasno вказали важливий нюанс