Українцям планують збільшити ціни на комунальні послуги Вищі суми у платіжках можуть з'явитися у мешканців одного з українських міст. Про це повідомляє "Суспільне".

У Шостці Сумської області комунальне підприємство "Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства" планує збільшити тарифи для населення.

Вода з-під крану. Фото: скрін youtube
Вода з-під крану. Фото: скрін youtube

Підприємство вже провело роботу щодо формування нових тарифів. Так, вартість централізованого водопостачання хочуть збільшити до 36,95 гривні за кубометр. Водночас централізоване водовідведення може подорожчати до 43,91 гривні за кубометр.

В даний час для населення діють тарифи, які були встановлені у січні 2022 року. На холодну воду цінник становить 13,90 гривні за куб, а за каналізацію – 19,20 гривні за куб.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube

Таким чином, якщо місцева влада ухвалить рішення про підвищення тарифів на воду та каналізацію, то місцевим жителям доведеться платити за ці послуги майже в 2,5 раза більше.

Варто зазначити, що тарифи на гарячу воду, газ і тепло поки що не змінюватимуться, оскільки триває дія мораторію. За прогнозами Нацбанку, скасування мораторію та можливий перегляд цін може відбутися у 2025 році.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, по 25 гривень за кубічний метр: українцям приготували нові тарифи на комуналку.

Також наш портал інформував, нові цифри у платіжках доводитимуть до відчаю: у НБУ попередили, які послуги подорожчають.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, не потрібно стояти в чергах: у "Київтеплоенерго" пояснили 8 питань, які можна вирішити без візиту.