Ціни в супермаркетах змінюються майже кожного дня. Але не завжди це означає підвищення.

З останній місяць вартість оселедця та коропа знизилася, проте скумбрія продовжує дорожчати. Про те, скільки зараз коштує популярна риба, розповіли на порталі Мінфін.

Риба на прилавку / фото
Риба на прилавку / фото

Вартість оселедця

Ціна оселедця продовжує падати. В порівнянні з груднем, вартість кілограма цієї риби опустилася до 142, 63 грн за кілограм. Місяць тому, середня ціна в супермаркетах складала 154,72 грн/кг.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Вартість оселедця.Фото: скрін Мінфін
Вартість оселедця.Фото: скрін Мінфін

Найдешевше можна купити оселедець в Варусі. Там покупці заплатять лише 109,90 грн/кг. Найвища вартість сягає 169 грн/кг в Ашані.

Вартість скумбрії

Скумбрія - єдина риба, яка в порівнянні з груднем підвищилася в ціні. Тепер кілограм цієї риби в середньому коштує 135, 67 грн/кілограм, замість грудневої ціни в 132, 79 грн.

Вартість скумбрії. Фото: скрін Мінфін
Вартість скумбрії. Фото: скрін Мінфін

Якщо ви шукаєте найнижчу ціну, то знайти її можна в Ашані. Там продають кілограм скумбрії за 109,90 грн. Найвищі цінники встановили супермаркети мережі Метро. Там покупці віддають понад 158 гривень за кілограм.

Вартість коропа

Цінники на короп патраний залишається стабільним - на рівні 200,45 грн за кілограм. Однак вартість живого коропа зменшилася майже на 25 гривень. Зараз кілограм цієї риби можна придбати лише за 154,9 грн, тоді як минула ціна складала майже 180 грн.

Вартість коропа. Фото: скрін Мінфін
Вартість коропа. Фото: скрін Мінфін

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, зимовий шашлик ніхто не скасовував: в Україні супермаркети показали нові ціни на свинину та курятину

Раніше портал Знай інформував, ціни тануть, наче сніг у березні: українські супермаркети поставили знижки на каву та чай

Також наш портал повідомляв, сосиски, сардельки та ковбаса стануть рідкісними гостями у холодильнику: від нових цін стає лячно