Українців, які накопичили борги за електроенергію понесуть додаткові витрати. Мова йже про сплату рахунків на відновлення електропостачання. Окрім того, боржники мають дочекатися своєї черги і через це можуть сидіти без світла по декілька днів.

Про це попереджають у пресслужбі "Львівобленерго".

Відключення світла / фото
Відключення світла / фото

Енергетики нагадують, що уряд зняв мораторій на відключення побутових споживачів - боржників, які проживають на неокупованих територіях та територіях, на яких не ведуться активні бойові дії.

У зв'язку із цим, постачальники скерували споживачам, які мають заборгованість - офіційні повідомлення про відключення.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Якщо українці протягом 10 днів не оплатять рахунки - їх "відріжуть" від електроживлення.

Енергетики попереджають, що відновлення елктроенергії може зайняти багато часу, а також потребує додаткових фінансових витрат.

Відключення світла. Фото: скрін youtube
Відключення світла. Фото: скрін youtube

Щоб відновити світло у оселі, боржнику потрібно погасити борг і наступного робочого дня після відключення звернутись до постачальника за рахунком на повторне підключення.

Відновлення електроживлення після сплати рахунку та погашення боргу триває протягом 3 робочих днів у містах та 5 робочих днів у сільській місцевості.
"Аби не залишитись без електроенергії та не понести додаткові фінансові витрати, оплачуйте за послуги вчасно і в повному обсязі, а якщо є заборгованість — терміново погасіть борг", - попереджають енергетики.

Нагадаємо, платіжки суттєво зростуть: українцям почали по-новому нараховувати плату за газ.

Раніше повідомлялося, що YASNO всерйоз візьметься за українців: наполягатимуть переходити.

Також, українці можуть суттєво заощадити на рахунках за світло: що потрібно знати.