Нещодавно стала відома пенсійна статистика в Україні, на яку без болю не поглянеш. Виявилося, що пенсіонерів дедалі менше. Якщо поглянути на цифри, то зараз у нас понад 10,5 мільйонів пенсіонерів, що менше, ніж майже 12 років тому – тоді було майже 14 мільйонів.

Аналіз даних Пенсійного фонду це підтверджує , вказуючи на різке скорочення числа пенсіонерів у другому кварталі 2023 року. У цей період зазначено зменшення на 140 тисяч пенсіонерів , що суттєво перевищує середньорічне скорочення на 2%.

Пенсіонери у кінотеатрі, social.com
Пенсіонери у кінотеатрі, social.com

Важливим моментом стало питання переселенців, які змушені тікати через військові дії, часто супроводжуючи своїх літніх батьків. Цей фактор додає складності в аналіз, оскільки люди змушені міняти місце проживання, а разом із ним і пенсійні реєстрації.

Оновлені дані Пенсійного фонду про пенсіонерів у Херсонській, Донецькій, Луганській областях та Запоріжжі також вплинули на те, що статистика поменшала, і це пов'язано не лише з природним процесом старіння населення.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Пенсіонерки, фото з вільних джерел
Пенсіонерки, фото з вільних джерел

Крім того, не можна залишити без уваги і прагнення молодих людей забезпечити своїх батьків більш комфортними умовами життя, часто виїжджаючи за кордон у пошуках кращих перспектив. Ця тенденція також впливає на загальну картину пенсіонерів у країні.

Нагадаємо, збільшення у розмірі 20% до пенсії: хто зі людей похилого віку може підвищити виплати

Раніше ми писали про 60 млн гривень пушистикам: у Китаї жінка склала заповіт своїм улюбленцям

Крім того, Знай.ua повідомляв, пенсіонери з картками "Ощадбанку" втрачають свої виплати: що відбувається