Незважаючи на складну ситуацію в країні через повномасштабну війну, українцям продовжують виплачувати субсидії. Деякі категорії громадян можуть оформити допомогу навіть на понаднормову площу житла. Про це повідомляє "Я і закон".

Субсидія на понаднормову площу житла може бути надана непрацездатним або особам, які не працюють та проживають самі.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Йдеться про пенсіонерів, які отримують пенсію за віком, у зв'язку із втратою годувальника або за інвалідністю, а також щодо вислуги років. Також право на таку субсидію мають українці, які не мають права на пенсію та отримують соціальну допомогу від держави.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Які ще особи можуть отримати субсидію на понаднормову площу житла:

  • українці, які отримують державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю;
  • люди з інвалідністю;
  • неповнолітні українці.

Для оформлення субсидії на понаднормову площу потрібно подати до Пенсійного фонду документи, що доводять належність до однієї з певних пільгових категорій.

До речі, раніше в уряді заявили, що гроші на виплату субсидій у 2024 році знайдуться навіть з урахуванням можливого подорожчання комуналки.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, живуть окремо, але при призначенні субсидії їх враховують: чиї доходи впливають на отримання виплати.

Також наш портал інформував, пенсія, інвалідність та далеко від дому: українцям підказали, як пройти найскладніші етапи "ідентифікації".

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, мінімалка, "бонус" 292 грн та вимоги до стажу: пенсіонерам розповіли, як зміняться виплати у 2024 році.