В Україні фіксується зростання цін на популярні овочі. Так, тепличні помідори подорожчали одразу на 20%. Не тішать цінники й на болгарський перець, а також печериці. Про це свідчать дані проєкту EastFruit та порталу "Мінфін".

Імпортні помідори, завезені з Туреччини, надходять у продаж в Україні за ціною від 75 до 95 гривень за кілограм. Нові цінники в середньому на 20% вищі, ніж наприкінці минулого тижня.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

За словами аналітиків, вартість продукції зростає через збільшення попиту в Україні, а також відчутне скорочення поставок томатів з Туреччини.

Під кінець січня середня вартість імпортних тепличних помідорів приблизно на 22% вища, ніж за аналогічний період 2023 року.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Водночас у супермаркетах спостерігається зростання цін на болгарський перець. Середній цінник на продукт вже досяг позначки 178,67 гривні за кілограм, що на 19 гривень дорожче, ніж місяцем раніше. У супермаркетах ціни товару варіюються від 169,90 до 187,10 гривні залежно від торгової мережі.

Ціни на болгарський перець. Фото: скрін Мінфін
Ціни на болгарський перець. Фото: скрін Мінфін

Вартість печериць також стала помітно вищою. Середній цінник зріс із 134,32 до 152,97 гривні за кілограм, тобто майже на 14%.

Ціни на печериці. Фото: скрін Мінфін
Ціни на печериці. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, пояси доведеться затягнути ще тугіше: українців попереджають про нову хвилю подорожчання продуктів.

Також наш портал інформував, оселедець дешевшає, скумбрія "набирає" в ціні, а короп дивує стабільністю: скільки зараз коштує кілограм улюбленої риби.

Крім того, ми писали, від 70 гривень за кіло: в Україні супермаркети оновили цінники на хурму, ківі та мандарини.