Українцям продовжують виплачувати житлові субсидії, незважаючи на всі труднощі з якими зіткнулася держава через повномасштабну війну. Що зміниться у наданні допомоги з 1 лютого, повідомляє "Кременчуцька газета".

У лютому не передбачається змін для субсидіантів. Середній розмір субсидії на опалювальний сезон 2023-2024 сягає приблизно 1410 гривень. При цьому скорочення розміру виплат не заплановано.

Отримувачі субсидій. Фото: Youtube
Отримувачі субсидій. Фото: Youtube

Навпаки, уряд заявив, що у 2024 році в бюджеті передбачено приблизно на 25% більше коштів на виплату житлових субсидій. При цьому грошей виплати вистачить навіть за умови можливого подорожчання комуналки.

Як і раніше, українці можуть оформити субсидію на тверде паливо. Нормативи цієї зими були збільшені, тому потребують допомоги можуть розраховувати більш виплати.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Субсидія. Фото: скрін youtube
Субсидія. Фото: скрін youtube

Розмір субсидії на купівлю твердого палива розраховується індивідуально кожної сім'ї, відштовхуючись від рівня доходів.

Варто зазначити, що в Україні вже максимально автоматизували процес оформлення субсидії. Українці, які мають право на допомогу, можуть подати заявку та надати мінімум необхідних даних, а решту буде зібрано ПФУ.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, може стати на заваді субсидії: які доходи поставлять хрест на допомозі.

Також наш портал інформував, купувати не обов'язково: українцям розповіли, як економити у світі, не встановлюючи новий лічильник.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українців можуть позбавити субсидії будь-якої миті: жорсткі вимоги, які має знати кожен.