Щоб перевірити, чи немає у вашому будинку несанкціонованого споживання електроенергії, особливо, якщо світло "качають" із вашої квартири, слід скористатися кількома порадами.

Найкраще перевіряти у вечірній час, коли сусіди активно користуються побутовою технікою. Спочатку переконайтеся, що вся ваша техніка вимкнена, навіть та, якою ви майже не користуєтесь.

Лічильник світла, скріншот: YouTube
Лічильник світла, скріншот: YouTube

Декілька хвилин уважно стежте за показниками лічильника. Якщо вони змінюються, незважаючи на те, що вся техніка у вас вимкнена, це привід для підозр. Тоді зверніться до свого постачальника послуг і зателефонувати за електрикою для перевірки мережі.

При підтвердженні факту крадіжки фахівці допоможуть знайти точку незаконного підключення та унеможливити її. Також можна встановити "розумний" лічильник із функцією виявлення неправомірного використання.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Якщо у вас є незаперечні докази та свідки крадіжки електроенергії – ви маєте право залучити представників правоохоронних органів та навіть звернутися до суду.

Лічильник світла, скріншот: YouTube
Лічильник світла, скріншот: YouTube

Хоча практично такі випадки розглядаються вкрай рідко через складнощів у доведенні збитків і судових витрат.

Краще насамперед покликати на допомогу фахівців та закрити ці "дірки" у мережі, ніж намагатися довести злочин у суді.

Нагадаємо, платити доведеться майже на 50% більше: українцям анонсували подорожчання комуналки

Як повідомляв "Знай.uа", економія на світі 40%: як українцям у 2024 році менше платити за електрику

Знай.ua писав, обленерго почали розсилати "листи щастя": що потрібно знати, щоб не залишитися без світла в розпал зими