Українці зможуть отримати спеціальні пільгові картки для безкоштовного проїзду у громадському транспорті. Їхня видача запланована вже з 1 лютого. Хто зможе отримати карти, повідомляє "Суспільне".

У лютому стартує видача спеціальних транспортних карток для безкоштовного проїзду в міському транспорті. Цей проєкт реалізуватиметься у Чернігові.

Громадський транспорт. Фото: скрін youtube
Громадський транспорт. Фото: скрін youtube

Виконувач обов'язків міського голови Олександр Ломако заявив, що картки видаватимуться у департаменті соціальної політики. Українці можуть звертатися у робочий час, надавати особисті дані та залишати заявку на виготовлення картки.

Наголошується, що пільгову картку зможуть отримати громадяни лише за умови надання документа, що засвідчує можливість пільгового проїзду.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Громадський транспорт, фото: Знай.ua
Громадський транспорт, фото: Знай.ua

"Приїхати залишити заяву та отримати карту. І коли людина отримає, то вона вже може користуватися та прикладати до пристроїв у тролейбусах або у кондуктора", - заявив начальник управління транспорту та зв'язку Олександр Рижій.

Після заповнення заявки забрати готову пільгову картку можна за 7-10 днів. Видача триватиме протягом 2024 року.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні може зрости вартість проїзду у громадському транспорті: перевізники вже скаржаться.

Також наш портал інформував, в "Укрзалізниці" зізналися, чи чекати на підняття цін на квитки у 2024 році: "Зараз ми веземо все і всіх".

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, готуйтеся вивертати кишені: вартість проїзду в маршрутках хочуть підвищити.