В Україні змінилися ціни на тепличні огірки, моркву та зелену цибулю. Скільки українцям коштуватимуть вітаміни наприкінці січня, показують дані проєкту EastFruit та порталу "Мінфін".

Цінники на тепличні огірки почали помітно знижуватись через зменшення зацікавленості покупців у закупівлі цієї продукції. Щоб не допустити накопичення огірка на складах, виробники змушені реалізовувати овоч за нижчою вартістю.

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Так, зараз огірок відвантажується за ціною від 70 до 100 гривень за кілограм, що в середньому на 10% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня. Втім, незважаючи на відчутне зниження цінника, вартість огірка в Україні в середньому на 29% вища, ніж за аналогічний період минулого року.

Овочі в супермаркеті / фото: відкриті джерела
Овочі в супермаркеті / фото: відкриті джерела

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

За прогнозами експертів, незабаром ситуація з цінами може змінитися у зворотний бік. Постачання огірка із зовнішнього ринку нестабільні, а запаси в місцевих комбінатах дуже обмежені, тому продукція може дорожчати.

Також на даний момент у супермаркетах фіксується зниження ціни на зелену цибулю. Середня вартість зменшилась із 39,25 до 36,10 гривні за 100-грамовий пучок.

Ціни на зелену цибулю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на зелену цибулю. Фото: скрін Мінфін

В той самий час морква у великих торгових мережах пропонується в середньому 14,90 гривні за кілограм. Цінник зріс більш ніж на 3 гривні, якщо порівнювати зі груднем, але водночас він майже вдвічі нижчий, ніж за аналогічний період минулого року.

Ціни на моркву. Фото: скрін Мінфін
Ціни на моркву. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, пояси доведеться затягнути ще тугіше: українців попереджають про нову хвилю подорожчання продуктів.

Також наш портал інформував, оселедець дешевшає, скумбрія "набирає" в ціні, а короп дивує стабільністю: скільки зараз коштує кілограм улюбленої риби.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, вартість популярних круп, борошна та хлібобулочних виробів зміниться: які з продуктів подешевшають, а що навпаки "набере" у ціні.