Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що протягом 2024 року пенсії громадян України, які подолали 65-річний вік, а також мають повний стаж, зростуть двічі.

Про це стало відомо завдяки нагадуванню представників прес-служби Пенсійного фонду України в мережі Facebook.

Оформлення пенсії, фото: Facebook/ПФУ
Оформлення пенсії, фото: Facebook/ПФУ

Повідомляється, що з 1 січня 2024 року розмір мінімальної заробітної плати збільшився до 7100 гривень. Отже, зросли і пенсії громадян віком від 65 років, які мають повний стаж.

Наразі розмір пенсійної виплати зазначеної категорії осіб має становити не менше 40% від мінімальної зарплати. Це означає, що з 1 січня цей показник зріс із 2 680 до 2 840 гривень.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

При цьому наступне підвищення мінімальної зарплати очікується у квітні, тоді вона збільшиться з 7100 до 8000 гривень. Відповідно, така пенсія становитиме вже 3200 гривень замість 2840 гривень.

Загальний показник прожиткового мінімуму у 2024 році становить 2920 гривень. Прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, зріс до 2361 гривні.

Оформлення пенсії, фото: Facebook/ПФУ
Оформлення пенсії, фото: Facebook/ПФУ

Так, мінімальна пенсія зросла до 2361 гривень, тобто порівняно з 2023 роком – на 268 гривень.

Крім того, у січні зросли:

- максимальні пенсійні виплати – до 23 610 грн;

- виплати за понаднормативний стаж – до 23,6 грн за кожен додатковий рік;

- розмір добровільного пенсійного внеску – до 1562 грн;

- доплата самотнім пенсіонерам, які потребують догляду, - до 944 гр.

Також після збільшення прожиткового мінімуму підвищилися інші надбавки до пенсії (за особливі заслуги, доплати ветеранам війни) та розміри різних соцдопомог.

Нагадаємо, пенсії та зарплати під загрозою: чи вистачить Україні грошей на виплати.

Раніше повідомлялося, для кого зміняться пенсії у лютому: які суми отримають українці.

Також, стежать не лише банки: кого візьмуть під приціл.