Частина українців, які проживали у сільській місцевості не отримують платіжки за комунальні послуги. На призначення 100 % знижки впливає щомісячний дохід пенсіонера та його минула робота.

Літнім українцям певних спеціальностей надали 100 % знижки на оплату житлово-комунальних послуг та придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу.

Платіжка. Фото: скрін youtube
Платіжка. Фото: скрін youtube

Не сплачувати за комунальні послуги можуть пенсіонери, які у сільській місцевості та в селищах міського типу працювали педагогічними чи медичними працівниками, фармацевтами, бібліотекарями, чи працівниками із захисту рослин.

Її призначення також заалежить від доходу українця.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Зокрема, не платити за комуналку можуть ті пенсіонери, у яких середньомісячний дохід сім’ї за попередні шість місяців у розрахунку на одну особу не перевищує величину доходу, що дає право на податкову соціальну пільгу.

Платіжка. Фото: скрін youtube
Платіжка. Фото: скрін youtube

У 2024 році — це 4240 грн. 100% знижка призначається на 12 місяців від того місяця, коли її було отримано.

Тобто, якщо ж ваша пенсія перевищила 4240 гривень на місяць, то ви не зможете отримати таку щедру знижку. Однак у вас залишається право звернутися до Пенсійного фонду за призначенням житлової субсидії.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, газ, тепло та електроенергія: нардеп розповів, коли може подорожчати комуналка.

Також наш портал інформував, купувати не обов'язково: українцям розповіли, як економити у світі, не встановлюючи новий лічильник.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українців можуть позбавити субсидії будь-якої миті: жорсткі вимоги, які має знати кожен.