Спеціальний захист для українців у Польщі буде продовжений ще на 6 місяців, після 4 березня 2024 року. За цей час планують розробити нові правила перебування українців, які покинули рідну країну через війну.

Допомогу біженцям на чинному рівні буде продовжено лише до вересня 2024 року. Після цього українців чекають масштабні зміни. Про це пише "Rzeczpospolita".

Біженці. Фото: скрін youtube
Біженці. Фото: скрін youtube

Деякі зміни були вже анонсовані. Серед них є скасування статусу біженця, якщо громадянин покидає Польщу навіть на короткий строк. Тобто, поїздки на свята чи до родичів, на думку уряду, показують, що тимчасовий захист для такого громадянина вже не потрібний. Окрім того, будуть зменшені виплати на дітей для біженців.

Польський уряд за цей час планує провести консультації з міністерствами та управліннями, які здійснюють допомогу для біженців.

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Українські біженці, скріншот з відео
Українські біженці, скріншот з відео

Фінансову допомогу, за їх словами, мають отримувати лише хворі, інваліди, залежні, або ж переважно люди зі Сходу України, де наразі ведуться бойові дії.

З початку війни тимчасовим захистом у Польщі скористувались майже 500 тисяч українців. На цей час кількість проживаючих там зменшується, через скорочення пільг та допомоги. Більшість людей просто переїхали до інших країн Європи. Переважно це Німеччина.

Нагадаємо, портал Знай, інформував, біженців з України попросять виїхати з Європи вже скоро: чому їх "виганяють"

Раніше на порталі Знай повідомлялося, більше 10 тис грн на кожного: частині українців допоможуть грошима

Також, наш портал інформував, де в Європі швидше дають громадянство – не Німеччина і точно не Польща