На Київщині у Фастівському районі зафіксовано випадок захворювання на ботулізм. За словами чоловіка, йому стало зле після вживання "тунця у власному соку".

Цю рибну консерву він придбав в одному зі столичних магазинів. Про цей випадок розповіли в Головному управлінні Держспоживслужби в місті Києві.

Лікарня, фото: скріншот з відео
Лікарня, фото: скріншот з відео

Вже 19 січня було розпочато перевірку операторів ринку, які здійснюють обіг цієї продукції. Відбирались зразки для лабораторного дослідження. Відомо, що продукт був знятий з реалізації до отримання результатів дослідження.

Про результати дослідження у відомстві обіцяли розповісти пізніше.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Ботулізм – небезпечне харчове отруєння, яке може призвести до тяжких наслідків. Найчастіше виникає через вживання консервів, немитих продуктів та їжі, яка недостатньо температурно оброблена. Зазвичай консервів з супермаркетів всі стандарти та норми санітарії витримані, тому у такій ситуації випадки ботулізму зустрічаються рідше.

Консервована риба. Фото: Youtube
Консервована риба. Фото: Youtube

Симптоми хвороби

Хоча ботулізм і серйозна хвороба, її ознаки відразу розпізнати майже неможливо. Людина, зазвичай, сприймає її як легке отруєння, адже стан погіршується поступово. Тобто, коли у звичайному отруєнні стан покращується, при ботулізмі він стає гіршим з кожним днем. Одним із виражених симптомів вважається погіршення, або і повна втрата зору.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, вчені вилікували рак одним уколом: пацієнтам заради "зцілення" довелося захворіти на грип

Раніше портал Знай інформував, не дайте обдурити себе: МОЗ застерігає від шахрайства під час виклику швидкої допомоги

Також наш портал повідомляв, у Сибірі прокидаються "зомбі-віруси": нова пандемія може забрати мільйони життів