Деякі непомітні українські монети можуть бути продані за тисячі гривень. Наприклад, кілька різновидів 25 копійок цінуються колекціонерами та можуть принести своєму власнику від 2 до 7 тисяч гривень. Про це розповідають фахівці ресурсу "Монети-ягідки".

Українці всього за одну монетку можуть отримати стільки грошей, що вистачить оплатити місячну комуналку і ще залишиться на продукти. Проте знайти цінні екземпляри зовсім не просто.

Монети. Фото: скрін youtube
Монети. Фото: скрін youtube

Так, монета номіналом 25 копійок 1992 року та різновиду 5.1Даг може коштувати від 5 до 7 тисяч гривень. Про її цінність свідчить низка особливостей: округлий та товстий середній зуб тризуба, гладкий гурт та гроно №2 у формі тупокутного трикутника.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Також існує 25 копійчана монета різновиду 4БАМ, яка також була випущена у 1992 році. Вона має опуклий щит і втиснутий у нього тризуб на реверсі. Вартість такої копійки може змінюватись від 3300 до 5000 гривень.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

За 25 копійок 2003 року можна отримати близько 2 тисячі гривень. Мова про різновид 1ЕАм - ця монета мала потрапити до річного набору НБУ, проте її пустили в обіг.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, щомісячна пенсія за монету: які українські копійки можуть зробити ваш гаманець "пухлішим".

Також наш портал інформував, пощастити може кожному: як виглядають 50 копійок, які насправді коштують понад 300 доларів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, загляньте у свої скарбнички та старі гаманці: забуті копійки можуть принести майже 5 тисяч гривень.