Українські монети можна продати за дуже гарні гроші. Цінні екземпляри можна знайти як із тих, що ще перебувають у обігу, так і тих, що вже перестали бути платіжним засобом. Наприклад, добре заробити можна на 5 копійках 1992 року, повідомляє Violity.

Цінну монету, яка може зацікавити колекціонерів, цілком отримати в магазині разом зі здаванням. Втім, є екземпляри, які вже вивели з обігу і знайти їх можна лише випадковим чином у старій скарбничці чи гаманці.

Монети. Фото: скрін youtube
Монети. Фото: скрін youtube

Наприклад, 5 копійок 1992 року оцінили на спеціалізованому аукціоні у 8024 гривні. Цінність монети полягає в її різновиді – 1.1ААк. Примірник викликав великий інтерес у нумізматів, оскільки цей різновид вважається дуже рідкісним.

Цінна монета. Фото: violity
Цінна монета. Фото: violity

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Відрізнити ці 5 копійок від інших можна по великій насічці на гурті. Таку особливість монета отримала через помилку на монетному дворі.

Цінна монета. Фото: violity
Цінна монета. Фото: violity

Примірник, який був представлений на аукціоні, мав подряпини та сліди від ударів, що свідчить про те, що монета знаходилася в обороті. Отже, це доводить, що успіх може посміхнутися кожному, головне бути уважним до деталей.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, колекціонери полюють на старі 50 копійок: за монету можна отримати до 11 000 гривень.

Також наш портал інформував, 30 тисяч гривень за одну купюру: як українці можуть заробити бонус до пенсії чи зарплати.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, кілька десятків тисяч за 1 монетку: як виглядає рідкісний екземпляр, за яким полюють колекціонери.