Комунальні платіжки для більшості споживачів не зміняться з 1 лютого. Скільки доведеться платити українцям, йдеться у матеріалі nv.ua.

У лютому і до завершення опалювального сезону в Україні не передбачається підвищення комунальних тарифів для побутових споживачів.

Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube

Скільки доведеться платити за світло

У лютому для населення залишається колишній тариф – 2,64 гривні за кВт/год. Власники двозонних або тризонних лічильників можуть платити за пільговими цінами в нічний час. Водночас малим непобутовим споживачам потрібно бути готовими до нових цін на електроенергію з 1 лютого.

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську
Показати ще

Платіжки. Фото: скрін youtube
Платіжки. Фото: скрін youtube

Тарифи на газ, опалення та гарячу воду

У зв'язку з дією мораторію українцям не можуть переглядати ціни на блакитне паливо, тепло та гарячу воду. До кінця опалювального сезону жодних "сюрпризів" чекати не варто.

В той самий час для деяких споживачів з лютого з'явиться новий платіж за газ. Прийде платити за обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж у багатоквартирних будинках. Вартість для кожного будинку розраховуватиметься індивідуально. Наприклад, у Києві середній платіж із квартири складе близько 320 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, газ, тепло та електроенергія: нардеп розповів, коли може подорожчати комуналка.

Також наш портал інформував, купувати не обов'язково: українцям розповіли, як економити у світі, не встановлюючи новий лічильник.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українців можуть позбавити субсидії будь-якої миті: жорсткі вимоги, які має знати кожен.