Черговий комунальний "сюрприз" чекає на мешканців одного з українських міст. Тарифи на холодну воду планують переглянути та збільшити приблизно на 50%. Про це інформує інтернет-видання "Полтавщина".

У Полтаві можуть зрости розцінки на послуги "Полтававодоканалу". На підприємстві зазначили, що діючі тарифи не дозволяють повною мірою оплачувати навіть рахунки за електроенергію, яка стала дорожчою. Крім того, зросли витрати на паливо, реагенти та інші розхідники. Як наслідок водоканал зазнає збитків.

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

У зв'язку з цим порушується питання перегляду тарифів на воду. Зазначається, що економічно обґрунтований тариф на полтавців складає близько 50 гривень за кубометр.

Наразі мешканці міста платять за тарифом 33,76 гривні за кубометр води. Тобто якщо новий тариф затвердять, то комунальна послуга подорожчає одразу на 48%.

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Зазначається, що розглядається два варіанти – підвищення тарифу для населення чи покриття різниці з бюджету громад.

Минулого року водоканали ініціювали підвищення тарифів на свої послуги по всій Україні. Проте уряд не ухвалив відповідне рішення регулятора.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, платіжка збільшиться більш ніж на 70%: комуналка починає витягувати ще більше грошей.

Також наш портал інформував, платитимемо майже 10 гривень за куб: українцям розповіли, коли піднімуть тарифи на газ.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що не потрібно стояти в чергах: у "Київтеплоенерго" пояснили 8 питань, які можна вирішити без візиту.