На Хмельниччині торішня інфляція виявилася на рівні 6,3%, що вчетверо менше, ніж у попередньому році. Грудень став заключним місяцем, коли ціни піднялися на 0,7%.

За останній місяць минулого року аналітики зазначають зростання цін на продукти та безалкогольні напої на 1,5%. Особливо помітно подорожчали овочі та яйця – на 13,8% та 12,2%. Про це розповів Поділля.NEWS.

Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube
Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube

Деякий приріст також помітили у фруктів, яловичини, молока, олії, сметани, рису, м'яса птиці, хліба, кондитерських виробів, сиру, кисломолочної продукції, риби та продуктів із риби, а також безалкогольних напоїв.

Популярні новини зараз
Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам 2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів
Показати ще

Зниження цін торкнулося цукру, маргарину, продуктів із переробки зернових, свинини, соняшникової олії, кондитерських виробів із цукру та макаронних виробів – на рівні 5,3–0,3%.

Продукти. Фото: скрін youtube
Продукти. Фото: скрін youtube

Алкоголь та тютюн збільшили свої ціни на 0,4%, тоді як одяг та взуття подешевшали на 1,4%.

Зниження цін на утримання житла на 0,2% було компенсовано загальною підтримкою цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива. Предмети домашнього вжитку, побутова техніка та поточний утримання житла зросли в ціні на 0,7%, переважно через подорожчання великої побутової техніки на 1,2%.

Фото Ритуальные услуги Киев
Фото Ритуальные услуги Киев

У сфері охорони здоров'я ціни піднялися на 0,5%, переважно через подорожчання амбулаторних послуг на 1,5%. Транспортні витрати знизилися на 1,5% внаслідок зниження цін на паливо та олії на 3,5%.

Варто зазначити, що ритуальні послуги теж суттєво подорожчали – у 1,3 раза, за даними Головного управління статистики у Хмельницькій області.

Також наш портал інформував,платіжка збільшиться більш ніж на 70%: комуналка почне витягувати ще більше грошей

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що платежі "з'їдять" останні копійки в гаманці: кому приготуватися до тарифного зростання

Вам буде цікаво дізнатися, українцям показали нові ставки судового збору: як правильно розрахувати