В Україні діє єдиний тариф на електроенергію для населення – 2,64 гривні за кВт/год. Втім, деякі споживачі можуть відчутно заощадити та платити лише по 1,05 гривні за кіловат. Про це йдеться у матеріалі порталу "На пенсії".

В Україні є два варіанти для економії на електроенергії – встановлення двозонного чи тризонного лічильника. У першому випадку облік електроенергії проводитиметься за денним та нічним тарифом - 2,64 та 1,32 гривні за кВт/год.

Платіжки за електроенергію Фото: скрін youtube
Платіжки за електроенергію Фото: скрін youtube

Тризонний лічильник дає більш широкі можливості для економії, оскільки спожита електроенергія вважатиметься за трьома тарифними зонами. У години максимального навантаження: з 8:00 до 11:00 та з 20:00 до 22:00, тариф складе 3,96 гривні. У напівпіковий період: з 7:00 до 8:00, з 11:00 до 20:00 та з 22:00 до 23:00 - 2,64 гривні. Найменше платити можна з 23:00 до 7:00 – всього 1,05 гривні за кіловат.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами
Показати ще

Варто зазначити, що до кінця опалювального сезону тарифи на електроенергію для побутових споживачів не змінюватимуться. Проте вже наприкінці весни, за прогнозами експертів, ціни можуть переглянути. Наприклад, Олег Попенко вважає, що тариф для населення може збільшитись на 60-80%.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, платитимемо майже 10 гривень за куб: українцям розповіли, коли піднімуть тарифи на газ.

Також наш портал інформував, купувати не обов'язково: українцям розповіли, як економити на світі, не встановлюючи новий лічильник.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, не потрібно стояти в чергах: у "Київтеплоенерго" пояснили 8 питань, які можна вирішити без візиту.