Українці, які хочуть економити на електроенергії, можуть замінити свої старі лічильники на двозонний чи тризонний. Втім, таке задоволення обійдеться недешево. Скільки може коштувати послуга із заміни електролічильника, розповіли фахівці "Закарпаттяобленерго".

Вартість купівлі та встановлення нового лічильника може коштувати українцям різні суми, залежно від різновиду приладу обліку. Так, однофазний лічильник може коштувати приблизно 3000 гривень і на додаток близько 500 гривень установка та пломбування.

Установка електролічильника. Фото: скрін youtube
Установка електролічильника. Фото: скрін youtube

Трифазний лічильник коштуватиме приблизно 5000 гривень. Додаткові послуги - пломбування, розпломбування та встановлення, також коштуватимуть приблизно 500 гривень. При цьому в обленерго наголошують, що вартість лічильників регулярно змінюється.

Електролічильник. Фото: скрін .facebook.com/Zakoblenergo
Електролічильник. Фото: скрін .facebook.com/Zakoblenergo

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Енергетики також нагадали, що за бажання перейти на дво- чи тритарифний облік електроенергії, насамперед потрібно перевірити встановлений лічильник на можливість перепрограмування на диференційований облік. Якщо можливості немає, слід думати про заміну лічильника.

Раніше портал Знай повідомляв, електролічильник у приватному будинку: в обленерго розклали по поличках важливе питання.

Також наш портал інформував, проблеми з передачею показників лічильника: у YASNO попередили всіх споживачів.

Крім того, ми писали, екстрені, стабілізаційні та аварійні відключення: в Yasno розповіли, чому може зникати світло в наших будинках.