В Україні зміниться вартість більшості популярних круп. Чи варто українцям запасатися стратегічно важливою продукцією, йдеться у матеріалі інформаційного порталу politeka.net.

Упродовж року в Україні очікується стабілізація цін на більшість круп. Обсяги посіву значно збільшилися, тому на внутрішньому ринку немає проблем із пропозицією продукції.

Крупи в супермаркеті, скріншот: YouTube
Крупи в супермаркеті, скріншот: YouTube

Голова Міжнародної асоціації гречки та експерт аграрного ринку Сергій Громовий вважає, що вартість гречки в найближчому майбутньому точно не збільшуватиметься. Аналогічний прогноз він дає і за цінами на пшеничні та кукурудзяні крупи. Отже, запасатися крупами немає сенсу.

Фахівець зазначає, що гречана крупа для роздрібного продажу буде доступна за ціною від 21 до 25 гривень за кілограм. Подорожчання продукту можливе, але тільки під кінець 2024 року, якщо буде знижено площі під гречку.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Ціни на крупи. Фото: скрін youtube
Ціни на крупи. Фото: скрін youtube

"Якщо і буде зростання цін на гречку, то, можливо, лише наприкінці 2024 року, якщо сільгосппідприємства зменшать площі під нею у новому сезоні. Це можливо, оскільки багато хто не отримав запланованого прибутку", - поділився Сергій Громовий.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни піднялися відразу на 30%: капуста, морква та огірки боляче вдарять по гаманцях українців.

Також наш портал інформував, консерви, як порятунок від голоду: в Україні супермаркети оновили цінники на горошок, сардини та шпроти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, банани, цитрусові та риба стануть на вагу золота: українцям розповіли, що буде з цінами на продукти у 2024 році.