Українцям потрібно готуватися до нових тарифів на послуги з управління побутовими відходами. У кого виростуть суми в комунальних платіжках, пояснює інформаційне агентство "Юг.Today".

Комуналка почне ще більше бити по кишені деяких українців. Так, у місті Рені, що на Одещині, готуються до перегляду тарифів на збір та вивіз сміття.

Вивіз сміття, скріншот: YouTube
Вивіз сміття, скріншот: YouTube

Зазначається, що ціни на послуги, що діють, не відшкодовують витрат підприємства. Востаннє тарифи на послуги з управління відходами переглядалися ще 2021 року і давно стали економічно необґрунтованими.

Серед причин перегляду тарифів виділяють:

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот
Показати ще
  • зміна галузевих коефіцієнтів;
  • зростання прожиткового мінімуму та розміру мінімальної зарплати;
  • збільшення витрат на матеріальні ресурси та послуги сторонніх організацій.

Платіжки. Фото: скрін youtube
Платіжки. Фото: скрін youtube

Які тарифи встановлять у 2024 році

Попередньо, мешканці багатоквартирних будинків платитимуть за збір та вивіз сміття 27,13 гривні. Поки що діє старий тариф - 15,77 гривні.

Мешканці приватного сектору віддаватимуть 35,30 гривні. Чинний тариф суттєво нижчий – 20,52 гривні.

Зазначається, що для обох категорій споживачів тариф збільшиться на 72%.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, тарифи на комуналку та житлові субсидії: українцям розповіли, до чого готуватися.

Також наш портал інформував, заміна лічильника на двофазний: "Yasno" підказали, як знизити платіжки та не витратити всі гроші.

Крім того, ми писали, неправильні показники та зайві нарахування у платіжці: газовики дали інструкцію, як це виправити.