Пенсії деяких українців уже збільшилися з 1 січня через перерахунок прожиткових мінімумів для різних соціальних груп населення. Однак на цьому підвищення не закінчаться. На які виплати можуть розраховувати пенсіонери у лютому 2024 року, йдеться у матеріалі "24 Каналу".

Так, з 1 лютого мінімальна пенсія залишиться на рівні 2361 гривня, а максимальна - 23 610 гривень. На останній місяць зими не заплановано переглядів виплат для громадян похилого віку. Проте вже у другій половині місяця стане відомо, яким буде розмір індексації пенсії з 1 березня.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Окрім того, з 1 квітня заплановано перегляд розмірів виплат для пенсіонерів, які продовжують працювати.

Попередній розмір березневої індексації – 13%. Очікується, що новий перерахунок виплат захистить пенсіонерів від показників інфляції, які спостерігались у попередні роки.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Головне за 5 травня: доплати пенсіонерам уже влітку, можлива смерть Віктора Павліка та новий тариф на світло Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Пенсія. Фото: скрін youtube
Пенсія. Фото: скрін youtube

Додамо, що у 2024 році набули чинності нові вимоги для виходу на пенсію. Так, заслужений відпочинок у 60 років світить лише тим, хто зміг набрати щонайменше 31 рік страхового стажу. Для виходу пенсію у 63 роки потрібно мати мінімум 21 рік стажу, а у 65 років – мінімум 15 років.