Ужгородський міськрайсуд засудив місцевого жителя до 2 років випробувального терміну за шахрайство з банкоматом, що принесло йому понад 90 тисяч гривень прибутку.

Згідно з матеріалами справи, у листопаді 2021 року чоловік вигадав схему обману банкомату "Ощадбанку" за допомогою картки іншого банку.

Банкомат. Фото: скрін youtube
Банкомат. Фото: скрін youtube

Під час операції з поповнення рахунку система надсилала запит на авторизацію в банк-емітент картки. Після підтвердження успішного поповнення банкомат пропонував внести готівку.

Однак потім карта відхиляла транзакцію через помилку чипа.

Популярні новини зараз
ТЦК витратить 10 мільйонів на перевезення військовозобов'язаних "Лічені миті до загрози": пророцтво старця Вікентія про допомогу вищих сил Україні у війні Шокуюча знахідка посеред льодовика: в Альпах археологи натрапили на щось жахливе Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф
Показати ще

"Внаслідок чого купюри, які останній вносив не потрапили до депозитної касети банкомату, повернулися разом із карткою власнику, а кошти у свою чергу, з урахуванням факту успішної операції для поповнення рахунку клієнта", - йдеться у рішенні суду.

Водночас сума зараховувалася на його рахунок в іншому банку, адже з погляду "Ощадбанк" операція пройшла вдало.

Банкомат "ПриватБанку", фото
Банкомат "ПриватБанку", фото

Таким чином, зловмисник збагатився на понад 90 тисяч гривень за три місяці. Він визнав провину та пообіцяв повернути всі кошти банку. Йому вдалося уникнути кримінальної відповідальності, хоча винним його визнали (частина 3 статті 190 ККУ), але доведеться компенсувати завдану шкоду.

Нагадаємо, потрібна лише банківська карта та реєстрація: українцям виплатять по 1000 доларів допомоги

Як повідомляв "Знай.uа", 18% податку при переказах не буде, але які суми відслідковуються: що потрібно знати

Знай.ua писав, пенсіонерів можуть позбавляти чесно зароблених виплат: що потрібно робити, щоб не втратити гроші