Українцям розповіли, чи будуть у 2024 році гроші на виплати житлових субсидій і чого очікувати від комунальних тарифів. Відповіді на ці питання дав прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

Найближчим часом тарифи на комунальні послуги залишатимуться незмінними. Водночас максимально спрощено процес оформлення субсидій. Українець може надати мінімум даних, а решту робить ПФУ.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

"Уряд забезпечив незмінність тарифів для населення на тепло, газ і електрику. Люди, які потребують підтримки, отримують житлово-комунальні субсидії", - заявив Денис Шмигаль.

Зазначається, що коштів на виплату житлових субсидій у 2024 році є достатньо. У бюджеті закладено 50 мільярдів гривень на допомогу українцям із комуналкою. Ця сума приблизно на 25% більша, ніж торік. Попередньо грошей на субсидії розраховано на 3 мільйони українських сімей.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube

Денис Шмигаль закликав українців, які не справляються з комунальними платіжками, оформляти субсидії. Це допомагає не лише сім'ям, а й підвищує рівень оплат за комуналку, що позитивно впливає на стійкість української критичної інфраструктури.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, доходи враховувати не будуть: хто з українців може отримати субсидію попри грошовий стан.

Також наш портал інформував, живуть окремо, але при призначенні субсидії їх враховують: чиї доходи впливають на отримання виплати.

Крім того, ми писали, неправильні показники та зайві нарахування у платіжці: газовики дали інструкцію, як це виправити.