У 2024 році деякі українці зможуть платити мінімальну ціну за послуги з розподілу блакитного палива. Про це йдеться на facebook-сторінці Харківської філії "Газмережі".

Споживачі, які не користуються газом у своєму будинку чи квартирі, можуть сплачувати за доставку за мінімальними цінами. Розмір плати в залежності від споживання оновлюється кожен газовий рік.

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

"Для споживачів, які не користуються природним газом але мають приєднане до газорозподільної системи домоволодіння або використовують газ у обсягах менших за мінімальну річну замовлену потужність, визначену національним регулятором, застосовується мінімальна річна замовлена потужність", - йдеться в повідомленні.

Мінімальна річна замовлена потужність. Фото: скрін facebook.com/khgas.naftogaz
Мінімальна річна замовлена потужність. Фото: скрін facebook.com/khgas.naftogaz

Популярні новини зараз
ТЦК штрафує роботодавців: вручай повістки або плати штрафи Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

В той самий час, якщо опалювальний прилад опломбований або газопостачання до будинку споживача припинено і за минулий газовий рік немає споживання палива, то мінімальний розмір річної замовленої потужності складе 39 кубометрів.

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що українці, які в минулому газовому році використовували вищі обсяги газу, їх платіжки за доставку будуть вищими.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, неправильні показники та зайві нарахування у платіжці: газовики дали інструкцію, як це виправити.

Також наш портал інформував, плата за розподіл газу нараховуватиметься не: газовики розповіли, як відмовитися від послуги.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, популярний спосіб передачі показників може не працювати: в "Нафтогазі" підказали, як це швидко виправити.