У сучасному світі турбота про здоров'я стає дедалі доступнішою, особливо для тих, хто стикається із серцево-судинними захворюваннями. Сьогодні в рамках програми "Доступні ліки" у продаж надходить 232 торгові найменування препаратів, призначених для їх лікування.

Департамент охорони здоров'я та реабілітації Вінницької області нагадав українцям про те, що вони мають можливість отримувати необхідні медикаменти безоплатно або з мінімальною доплатою.

Ліки / фото: depositphotos
Ліки / фото: depositphotos

Це включає препарати як для профілактики, так і для лікування інфарктів і інсультів. З цього асортименту 177 запропоновано з невеликою доплатою, а 55 – абсолютно безкоштовно.

Процес участі у програмі стає простим та доступним. Пацієнти можуть звернутися до лікаря первинної медичної допомоги, який виписує рецепт на підставі обстеження та поставленого діагнозу.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Ліки / фото: depositphotos
Ліки / фото: depositphotos

Цей рецепт дає право на отримання ліків в аптеках, які мають договір із Національною службою здоров'я України. Важливо пам'ятати, що термін дії рецепту становить 30 днів.

Головною умовою участі у програмі є наявність договору з НСЗУ у обраної аптеки. Пацієнти можуть легко знайти найближчу аптеку, яка бере участь у програмі:

  • через дашборд на сайте НСЗУ,
  • чат-бот "Запитай Гриша",
  • или позвонив в контакт-центр НСЗУ по номеру 16-77.

Крім того, Знай.ua повідомляв, українцям з дітьми роздадуть безкоштовні ліки: як отримати допомогу

Також наш портал інформував, в України збільшать допомогу батькам при народженні дитини: на що можна розраховувати

Раніше Знай.ua стало відомо, медичні препарати, обстеження та профілактика: українці можуть отримати безкоштовну медичну допомогу