Ось уже понад півроку тривають перевірки місць проживання ВПО. Проводяться вони представниками Національної сервісної служби. Про все, що потрібно знати українцям, розповіли в виданні "Юридичний порадник для ВПО".

За інформацією юристів, про перевірку завжди мають попереджати.

Для проведення цієї процедури необхідні певні підстави:

Допомога ВПО. Фото: скрін youtube
Допомога ВПО. Фото: скрін youtube

Після того, як відповідні служби отримають таку інформацію, вони мають на неї своєчасно зреагувати. Тож керівник місцевого відділу Національної соціальної служби ухвалює рішення про проведення перевірки.

Після цього менш ніж за два календарних дні громадянина ВПО мають попередити про перевірку. Це може бути через телефонну розмову, через електронну пошту, або інші контактні засоби спілкування. І тільки через десять робочих днів працівники Нацсоцслужби мають провести фактичну перевірку місця проживання ВПО.

Допомога ВПО. Фото: Youtube
Допомога ВПО. Фото: Youtube

Як громадянин може втратити виплати

Але якщо під час попередження, громадянин повідомив про свою відсутність на місці – він у родичів, або у відпустці, перевірка має перенестись на 14 днів. А коли особи не було на місці проживання під час перевірки, працівники складають відповідний акт. Людина повинна прибути у відповідний орган, після перевірки протягом 30 днів. Якщо цього не відбудеться, то виплати у розмірі 2-3 тисячі гривень мають призупинити.

Нагадаємо, портал Знай інформував, від 5500 до 8000 гривень: українки можуть отримати фіндопомогу за новою програмою підтримки

Раніше на порталі Знай повідомлялося, українцям у трьох областях виплачують грошову допомогу: як отримати майже 11 000 гривень

Також, наш портал інформував, тарифи на світло: українцям роз'яснили все, що треба знати