Пенсійне забезпечення є важливим аспектом життя кожної людини, але що робити, якщо ваш страховий стаж під загрозою? Деякі роботодавці ігнорують обов'язкові відрахування, ставлячи під загрозу майбутнє своїх працівників.

Давайте розглянемо кроки, які можна зробити, щоб захистити свої пенсійні права.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Якщо у вас є підстави підозрювати, що страхові внески не надходять, надайте письмовий запит вашому роботодавцю. Вимагайте сплати прострочених соцвнесків (ЕСВ), застерігаючи про відповідальність порушення законодавства про пенсійне страхування.

Не соромтеся звертатися до Державної податкової служби або Держслужби з питань праці з офіційною скаргою на вашого роботодавця . Ці органи мають повноваження розслідувати випадки ухилення від страхових внесків.

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Податкова, фото соцмережі
Податкова, фото соцмережі

За порушення законодавства про пенсійне страхування, ви можете звернутися до суду, подавши цивільний позов про визнання бездіяльності роботодавця протиправним. Таким чином, ви вимагаєте виконання зобов'язань щодо нарахування та сплати страхових внесків.

У разі умисного ухилення від страхових внесків, згідно зі ст. 212-1 "Кримінального кодексу України", ви можете подати заяву до Нацполіції, вказавши на вчинення кримінального правопорушення.

Не допустіть, щоб ваш пенсійний стаж був під загрозою через бездіяльність роботодавця.

Раніше ми писали про те,які доходи враховує Пенсійний фонд при розрахунку субсидії

Крім того, Знай.ua повідомляв, що українці можуть збільшити стаж за свій рахунок: у ПФУ зробили важливе уточнення

Також наш портал інформував, перерахунок пенсій залежатиме від кількох умов: як підвищуватимуть виплати працюючим пенсіонерам