Українським пенсіонерам проіндексують пенсійні виплати вже у березні цього року. На яке підвищення можна сподіватися, розповів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму telegram-каналі.

Весняний перерахунок пенсій відбудеться, незважаючи на недавні припущення, що його можуть скасувати через відсутність фінансової допомоги від міжнародних партнерів.

Пенсія. Фото: Youtube
Пенсія. Фото: Youtube

За словами Дениса Шмигаля, вже проведено попередні розрахунки, які показали, що середнє зростання пенсій у результаті індексації становитиме 13%.

"У березні цього року держава проведе індексацію пенсій. За попередніми розрахунками Мінсоцполітики, пенсії зростуть в середньому на 13%", - заявив прем'єр-міністр.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Також чиновник додав, що у 2024 році витрати державного бюджету на соціальні витрати становитимуть 470 мільярдів гривень, що на 25 мільярдів більше, ніж минулого року.

Варто нагадати, що індексація цього року має проводитись за новими правилами. Мета змін – скоротити розрив між розмірами пенсій українців, які виходили на заслужений відпочинок на однакових умовах, але у різні періоди.

Індексація пенсій. Фото: скрін t.me/Denys_Smyhal
Індексація пенсій. Фото: скрін t.me/Denys_Smyhal

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям зарахують страховий стаж, придбаний не на роботі: кому і за яких умов.

Також наш портал інформував, з кожним роком вийти на пенсію буде важче: у ПФУ повідомили про важливі для українців зміни.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, пенсіонерів можуть позбавляти чесно зароблених виплат: що потрібно робити, щоб не втратити гроші.