В Україні переписали цінники на деякі популярні фрукти - яблука, банани та виноград. Як сильно схуднуть гаманці українців, показують дані проєкту EastFruit та порталу "Мінфін".

Українські садівники активно підвищують ціни на якісне яблуко. За спостереженнями аналітиків, фрукт надходить у продаж не дешевше 14-22 гривень за кілограм залежно від сорту, обсягу партії та якості. Нові ціни в середньому на 30% вищі, ніж наприкінці першого тижня січня.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

За даними моніторингу, вартість яблук вже в середньому на 50% вища, ніж за аналогічний період минулого року. Разом з тим, ціни на фрукт у поточному сезоні продовжують встановлювати нові рекорди, яких не було в минулі сезони.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

В той самий час у супермаркетах спостерігається відчутне зростання цін на банани та виноград, про що свідчать дані "Мінфіну".

Так, середня вартість бананів збільшилася до 64,20 гривні за кілограм. Ще у грудні цінник становив 61,53 гривні за кіло.

Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін
Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін

Виноград у середньому обійдеться в 228,79 гривні за кілограм. Якщо порівнювати із груднем, то цінник збільшився більш ніж на 48 гривень.

Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін
Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, снідати доведеться кашею: супермаркети підняли ціни на соняшникову олію, яйця та бекон.

Також наш портал інформував, жульєн вже не здається таким апетитним: українські магазини переписали вартість печериць, салату та петрушки.

Крім того, ми писали, ціни на курятину: чи варто забивати морозилку м'ясом про запас, прогноз експерта.