Багато українців неодноразово траплялися на хитрі хитрощі супермаркетів, і йдеться не лише про дикі знижки з червоними цінниками.

Продавці не соромляться все обіграти на свою користь, а неуважні покупці самі ведуться на обман. Існують найпопулярніші схеми, які потроху, але "крадуть" гроші з гаманця, тому варто виявити обережність.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Обман із вагами

Є низка маніпуляцій, які продавці використовують для того, щоб ваги показували непривильні цифри. Найчастіше це практикують на ринках, але й у супермаркетах трапляється. Якщо є сумніви, можна перевірити продукти на контрольних терезах або зважити той предмет, вагу якого ви знаєте. Наприклад, телефон.

Цінники та сума на касі

Ви сплачуєте на касі ту суму за товар, що вказана і на ціннику. Буває, коли касир пробиває багато всього, це просковзує повз увагу. Тому навіть у чеку звіряйте усі ціни.

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів "Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Маніпуляції з рештою

Супермаркети часто встановлюють такі цінники, щоб усі округлення були не користь покупця. Це стосується таких цін – 9,96 грн, 9,97 грн, 9,98 грн або 9,99 грн. У таких випадках подітися нема куди і доводиться платити повноцінні 10 грн.

Ринок, скріншот: YouTube
Ринок, скріншот: YouTube

Уцінки. які шкодять здоров'ю

Продукти з терміном придатності, що минув, продавати заборонено, але магазини все одно це практикують і ставлять на такі позиції знижені ціни. Це дуже небезпечно для здоров'я.

Оманливі знижки

Знижки завжди привертають увагу покупців, і продавці спекулюють на цьому. Вони пропонують товари за нібито зниженою вартістю, але перед цим підвищують її.

Знижки, фото: Олексій Булатов
Знижки, фото: Олексій Булатов

Нагадаємо, яку скумбрію краще обходити десятою дорогою в супермаркеті: запорука зіпсованої риби.

Раніше ми повідомляли, що від цінників очі на лоб полізуть: на скільки подорожчали деякі інгредієнти для борщу.