Українці можуть отримувати допомогу на оплату житлово-комунальних послуг у вигляді пільг та житлової субсидії. Але багато громадян плутають ці різні поняття.

Про те чим відрізняються дві виплати розповіли на сторінці Головного управління ПФУ в Донецькій області.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Житлова субсидія - допомога від держави людям, які не можуть самотужки сплатити комуналку в повному обсязі. При призначенні виплати враховується майновий стан домогосподарства, доходи членів родини та відсутність заборгованості за комунальні послуги. Тільки за всіх цих умов, родині призначають субсидію. Зазвичай виплату призначають, коли сума в платіжках перевищує 15% розміру доходу українських родин. Тоді, за дотримання інших умов господарство може розраховувати на допомогу.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Пільга - надається конкретним категоріям громадян. Серед них: ветерани війни, члени родин загиблих (померлих) ветеранів війни, захисникам та захисницям України, багатодітним родинам та іншим. В залежності від виду пільг, дохід родини може не враховуватися. За чинним законодавством України, пільгові категорії громадян можуть отримати знижку на оплату комуналку в 100%, 50%, 25% (з урахуванням середньомісячного доходу).

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, нарахування субсидії у 2024 році: хто з українців ризикує залишитись без виплат

Раніше портал Знай інформував, часу менше, ніж ви думали: коли в Україні злетять тарифи на газ, гарячу воду та опалення

Також наш портал повідомляв, економити можна і без субсидії: як платити за світло по дешевшому тарифу