Триває обговорення проекту закону про мобілізацію. За попередніми підрахунками, на забезпечення чергової хвилі мобілізації потрібно понад 300 мільярдів гривень. Так, із доходів українців пропонують збирати мобілізаційний збір. Важливо розуміти, що це за платіж, а також кого він може торкнутися.

Про це написала на своїй сторінці у мережі Facebook народна депутатка Ольга Василевська-Смаглюк.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

"Після ухвалення закону день війни значно подорожчає. А у скарбниці що? Казна чекає на транш, якого досі немає. Як фінансувати мобілізацію? Насамперед навести лад на митниці, де недоотримання сягає 22 мільярдів. Але це не панацея. Адже цього вистачить лише на 4,5 дні війни. Підвищення податків? Можливо, йтиметься про військовий збір. Підвищення інших податків призведе до того, що зарплати заженуть у ще більшу тінь», — пише Ольга Василевська-Смаглюк.

Захисники України, фото: liga.net
Захисники України, фото: liga.net

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Для ФОП вступили у дію нові правила Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах
Показати ще

На її переконання, забезпечити фінансування мобілізації можна, якщо оптимізувати витрати на зарплати у державному секторі, держпідприємствах та місцевих радах.

Як приклад Василевська-Смаглюк наводить зарплатний фонд Вишгородського міського голови та його заступників та радників, який за грудень сягнув понад 700 тисяч гривень. Крім того, депутат пропонує урізати витрати на утримання наглядових рад.

Публікація Василевської-Смаглюк, скріншот: Facebook
Публікація Василевської-Смаглюк, скріншот: Facebook

"Якщо запровадити мобілізаційний збір із держсектора, де зарплати членів наглядових рад, керівників підприємств, народних депутатів, директорів усіляких департаментів, мерів міст та їх "радників" вище за середню і обкласти таким збором, це теж сплатить нам кілька днів війни», — пише політик.

Нагадаємо, нафарбований трансгендер закликав якнайшвидше мобілізувати чоловіків: "Треба добре взяти за попку та потрясти".

Раніше повідомлялося, українка зізналася, як їх "тероризують" на роботі в Польщі: "Втрачали свідомість, але додому не відпускали".

Також, чи можуть блокувати рахунки чоловікам : що потрібно знати.