Згідно з останнім оглядом Міністерства фінансів України, ціни на основні види м'яса, такі як свинина, яловичина та курка, змінилися за останній період. Ці зміни торкнулися різних частин тварини, від свинячої грудки до курячого філе.

У грудні ціни на деякі види свинини були трохи вищими в порівнянні з поточними цінами.

Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube
Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube

Наприклад, свинина у вигляді грудки минулого місяця продавалася за ціною 186,12 грн/кг, тоді як зараз її вартість становить 185,65 грн/кг. Проте свиняча лопатка, яка коштувала 183,17 грн/кг у грудні, наразі оцінюється у 188,54 грн/кг. Підчеревок та ошийок також збільшилися в ціні.

Ціни на свинину / фото: скріншот Мінфін
Ціни на свинину / фото: скріншот Мінфін

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Для ФОП вступили у дію нові правила Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Щодо курячого м'яса, спостерігається зниження цін на деякі види. Наприклад, куряче стегно у грудні коштувало 116,70 грн/кг, а зараз його ціна зменшилася до 104,95 грн/кг. Проте куряче філе, навпаки, подорожчало з 158,14 грн/кг до 165,27 грн/кг.

Ціни на курятину / фото: скріншот Мінфін
Ціни на курятину / фото: скріншот Мінфін

Ціни на яловичину зараз стійкіші і залишаються практично незмінними. Яловичі ребра коштують приблизно 157,95 грн/кг, а яловичий гуляш – 254,20 грн/кг, що свідчить про відносну стабільність цін на яловиче м'ясо.

Ціни на яловичину / фото: скріншот Мінфін
Ціни на яловичину / фото: скріншот Мінфін

Також наш портал інформував, після цього дорога одна - на смітник: які продукти не можна зберігати в поліетиленовому пакеті

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що у росіян слідом за яйцями в супермаркетах пропадає курка

Вам буде цікаво дізнатися, помідори, м'ясо та шоколад у жодному разі: чим заборонено закушувати горілку, віскі та вино