Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які під час походу в магазин чи на ринок уважно стежать за змінами цінників на головні соціальні продукти харчування, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що в першій половині січня великі українські мережі супермаркетів оновили цінники на "кавовий набір".

В українських супермаркетах змінилися ціни на каву, вершки та молоко. Варто одразу наголосити на тому факті, що на початку 2024 року лідером зі зниження цінника виявилася кава.

Про це стало відомо завдяки оперативним даним від аналітиків економічного порталу Minfin.

Ціни на каву. Фото: скрін youtube
Ціни на каву. Фото: скрін youtube

Вартість кави

Багатьом українцям важко уявити свій ранок без кави. Слід зазначити, що у січні, порівняно з минулим місяцем, ціни на нього трохи знизилися. Зокрема, кава Nescafe Gold подешевшала з 375,27 грн. до 374,52 грн. за 210 грам. Наприклад, на полицях Ашан воно обійдеться в 359,90 грн., а в Метро за нього доведеться віддати 384,37 грн. за 210 грам.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Ціни на каву, скріншот: Minfin
Ціни на каву, скріншот: Minfin

Вартість вершків

Вершки бренду "Простонаше" 10% знизилися у ціні на кілька копійок, до 24,10 грн. за 200 мл. Їхня вартість коливається від 20,70 грн (Метро) до 26,99 грн (Новус).

Ціни на вершки, скріншот: Minfin
Ціни на вершки, скріншот: Minfin

Вартість молока

А от молоко деяких марок теж встигло знизитись у ціні, навіть на кілька гривень одразу. Так, молоко "Простонаше" 1% за 900 мл беруть у Novus – 40,99 грн., у Metro – 40,77 грн., у Megamarket – 43,60 грн. А ось молоко "Яготинське" 2,6% за ті ж 900 мл беруть у Novus – 41,99 грн., у Metro – 43,58 грн., у Varus – 41,60 грн. у Megamarket – 47,20 грн., у Auchan – 41,60 грн.

Ціни на молоко, скріншот: Minfin
Ціни на молоко, скріншот: Minfin

Нагадаємо, до 250 гривень за кілограм: у супермаркетах підскочили ціни на яблука, лимони та виноград.

Раніше повідомлялося, українські супермаркети поділилися привабливими цінами на рибу: скільки коштують короп, скумбрія та оселедець.

Також, більше, ніж просто їжа: незвичайні та корисні способи використання яєць у побуті.