Нещодавно пенсіонери ВПО зіткнулися з новою практикою – відеоідентифікацією для отримання пенсії. Проте, яким чином будуть здійснюватися виплати після встановлення особи одержувача, залишається загадкою.

Юристка Богдана Гончар поділилася подробицями цього процесу, що викликало безліч питань та нерозуміння серед людей похилого віку.

Пенсіонери / фото
Пенсіонери / фото

Для отримання пенсії необхідно відкрити банківську картку (наприклад, віртуальну картку ПриватБанку) на ім'я пенсіонера. Це включає процес відеоідентифікації, де клієнт фотографується з паспортом або надсилає фото на вказане посилання.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Однак, щоб здійснити будь-які дії засобами з картки, необхідно відвідати банківське відділення після можливого доступу до території, яку контролює Україна. У цьому випадку потрібні паспорт та ідентифікаційний код.

Оформлення документів, скріншот: YouTube
Оформлення документів, скріншот: YouTube

Служба підтримки Монобанку уточнює, що реєстрація вимагає українського чи іноземного телефонного номера, а російські номери не підходять. Після завершення реєстрації клієнтам буде запропоновано варіанти отримання картки.

Для реєстрації можна використовувати різні документи, включаючи:

  • Паспорт громадянина України (старого зразка) та ІПН.
  • Дипломатичний паспорт та ІПН.
  • Військовий квиток та ІПН.
  • Тимчасове посвідчення громадянина України та ІПН.
  • Тимчасове посвідчення на постійне проживання (за умови, що у графі "Дійсно до" зазначено "БЕЗСТРОКОВО") та ІПН.
  • Постійне посвідчення особи та ІПН.
  • Закордонний паспорт громадянина України та ІПН.
  • ID-карта та ІПН (якщо на звороті ID-карти вказано ІПН, можна відсканувати зворотний бік).

Нагадаємо, українцям з дітьми роздадуть безкоштовні ліки: як отримати допомогу

Раніше ми писали про те, що підготуйте все необхідне, щоб не залишитися без частини виплат: коли краще звернутися за пенсією

Крім того, Знай.ua повідомляв, пенсіонерів змусять проходити "іспит", щоб вижити: у ПФУ пояснили процедуру