Розвиток технологій приносить як нові можливості, а й загрози. Останнім часом у мережі активно просуваються пристрої, що обіцяють заощадити електроенергію або навіть звільнити від оплати.

Проте ці пристрої працюють на основі високочастотних випромінювань, які можуть завдати шкоди здоров'ю людини, викликаючи серйозні захворювання, такі як онкологія та проблеми серцево-судинної системи. Про це повідомляє АТ "Вінницяобленерго".

Співробітники АТ "Вінницяобленерго" виявили випадки застосування таких пристроїв як серед домашніх користувачів, так і на підприємствах.

"Під його вплив може потрапити будь-хто, включаючи сусідів, працівників та відвідувачів різних закладів, закладів відпочинку або магазинів", – йдеться у пості.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Виробники цих приладів, намагаючись обійти системи обліку електроенергії, збільшують потужність пристроїв, що збільшує радіус їхнього впливу на оточуючих.

Небезпечні ігри з електрикою, скріншот: Youtube
Небезпечні ігри з електрикою, скріншот: Youtube

Окрім потенційної шкоди здоров'ю, використання таких пристроїв порушує закони та веде до адміністративної та кримінальної відповідальності. Оператори закликають не використовувати подібні прилади та повідомляти про випадки їх застосування у відповідні структури.

Важливо пам'ятати: турбота про здоров'я своє та оточуючих починається з відповідального ставлення до використання технологій.

Також наш портал інформував, з цими приладами заощадити не вдасться: 4 "пожирачі" електроенергії

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що важливо бути готовими до всього: онлайн-платформи для стеження за відключеннями світла

Вам буде цікаво дізнатися, в обленерго звернулися до мешканців багатоповерхівок: що потрібно знати