Бувають моменти, коли зміни в законах можуть покрутити життя догори дном. В Україні з початку 2024 року відбулися зміни, які зачепили внутрішньо переміщених людей (ВПО). Наразі деякі з них залишилися без державної підтримки.

Причому причини можуть здатися дивовижними: наприклад, придбання авто або навіть володіння іноземною валютою вище за певну суму.

З 1 січня 2024 року обмеження призвели до припинення виплат для певних категорій громадян, включаючи тих, хто перебуває за межами країни більше 30 днів без документальних обґрунтувань.

Виплати / гроші
Виплати / гроші: depositphotos

Вилучення зі списку одержувачів допомоги також торкнулося осіб, які перебувають у місцях позбавлення волі або засуджені за колабораціонізм.

Популярні новини зараз
Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Які ще групи втратять державну підтримку?

Наразі допомогу не отримають ті, хто придбав нерухомість на суму понад 100 тисяч гривень, за винятком житла, придбаного за рахунок державного чи місцевого бюджетів.

Також до цього списку увійшли власники нових автомобілів, випущених менше ніж п'ять років тому, та власники житла площею понад 13,65 квадратних метрів на члена сім'ї на територіях, не підданих військовим діям або окупації.

Державні виплати, скріншот: YouTube
Державні виплати, скріншот: YouTube

Мати понад 100 тисяч гривень в іноземній валюті, окрім випадків, пов'язаних із медичними чи соціальними послугами, а також зберігати кошти на депозитному банківському рахунку понад 100 тисяч гривень також позбавило громадян права на державну підтримку.

Ці різкі зміни викликають побоювання серед тих, хто в минулому покладався на ці виплати для забезпечення базових потреб в умовах змін та нестабільності.

Крім того, Знай.ua повідомляв, допомога мільйонам українців під загрозою: які зміни можуть відбутися вже в лютому

Також наш портал інформував, є дві суми компенсацій – 24 000 та 48 000 гривень: хто може отримати

Раніше Знай.ua стало відомо про виплати переселенцям: українцям пояснили кому залишать виплати у 2024 році