У найближчий час українцям не варто очікувати на зростання тарифів на електроенергію. Цінник на світло збережеться як мінімум до кінця опалювального сезону.

Про це повідомив очільник Міненерго Герман Галущенко.

Тарифи на електроенергію / фото
Тарифи на електроенергію / фото

"До кінця опалювального сезону 2023/24 підвищення тарифів для населення не планується", – йдеться в повідомленні.

Для побутових споживачів ціна електрики залишиться на рівні 2,64 грн за кВт/год, що дасть українцям можливість не зазалазити у борги для того, щоб погасити заборгованість за комуналку.

Також, очільник Міненерго зазанчив про те, підвищення тарифу, яке відбулося у 2023 році вже принесло позитивні результати.

Популярні новини зараз
Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

пенсіонер, тарифи
пенсіонер, тарифи

Із цих грошей, близько 16-18 млрд грн були спрямовані на проведення ремонтної кампанії на об'єктах державних "Укргідроенерго" та "Енергоатому".

"На сьогодні відновлено більше 2 ГВт потужностей енергосистеми. Це стосується об’єктів, які були суттєво пошкоджені минулої зими", - розповідає Герман Галущенко.

Галущенко також повідомив про те, що цього року Україна буде не тільки відновлювати, але також нарощувати потужності генерації, а "важливим інструментом" для цього будуть децентралізація, збільшення частки газотурбінних і газопоршневих установок, сонячної та вітрової генерації.

Нагадаємо, платіж за доставку природного газу в 2024 році: кому і скільки потрібно платити.

Раніше повідомлялося, очікувати більше не потрібно: комунальники поставили крапку у питанні з платіжками.

Також, після свят час і про тарифи задуматися: які ціни на газ пропонують українцям.