На початку січня в Україні змінилися середні ціни на популярні товари, які, зокрема, використовуються для приготування борщу. Скільки доведеться заплатити, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі "Мінфін".

Новий 2024 рік розпочався з підвищення не лише мінімальної зарплати та пенсій, а й з подорожчання продуктів харчування. Зокрема, супермаркети змінили цінники на томатну пасту, заправку для борщу та сметану.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на томатну пасту

Томатна паста "Чумак" у середньому продається по 79 гривень за 350 грам. Новий цінник на 57 копійок вищий, ніж минулого місяця. Діапазон цін на продукт коливається в межах 77,40-80,60 гривні залежно від торговельної мережі.

Ціни на томатну пасту. Фото: скрін Мінфін
Ціни на томатну пасту. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Ціни на заправку

Заправка "Торчин" буряково-томатна для борщу обійдеться в середньому в 42,41 гривні за 220 грамів. Вартість на кілька копійок нижча, ніж минулого місяця, але при цьому залишається рекордно високою. Водночас томатна заправка від цієї ТМ обійдеться в середньому в 35,78 гривні 240 грамів.

Ціни на заправку. Фото: скрін Мінфін
Ціни на заправку. Фото: скрін Мінфін

Ціни на сметану

Борщ важко уявити без сметани, але за цей додаток доведеться заплатити в середньому 40,54 гривні за 350 грамів (15% жирності). Сметана 20% жирності коштуватиме 47,57 гривні за 340 грамів.

Ціни на сметану. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сметану. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, до 174 гривень за кіло: українців шокували подорожчанням огірків, перцю та капусти.

Також наш портал інформував, рік тільки почався, а вже подорожчання: як зросли ціни на яйця, макарони та вершкове масло.

Крім того, ми писали, свято живота скасовується: супермаркети переписали ціни на сосиски та сардельки.