У 2024 році українським пенсіонерам обіцяють провести масштабний перерахунок виплат. Крім того, деяким категоріям пощастить аж два рази. Хто може розраховувати на подвійне підвищення пенсій, повідомляє портал "На пенсії"

Відповідно до законодавства 65-річні пенсіонери не можуть отримувати менше ніж 40% від мінімальної заробітної плати. З 1 січня "мінімалка" в Україні зросла до 7100 гривень Отже, збільшився розмір виплат цієї категорії пенсіонерів.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Так, розмір виплат для 65-річних пенсіонерів збільшиться із 2680 до 2840 гривень. Втім, це стосується лише тих, хто виконав вимоги до стажу: для чоловіків не менше 35 років, а для жінок від 30 років і вище.

Для цієї категорії пенсіонерів це не єдине підвищення виплат 2024 року. Вже у квітні мінімальну заробітну плату в Україні буде збільшено до 8 тисяч гривень. Для 65-річних українців це означатиме, що їхні мінімальні пенсії будуть підвищені до 3,2 тисячі гривень.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Варто нагадати, що індексація, яка торкнеться більшості пенсіонерів, запланована на 1 березня. Провести її обіцяють у будь-якому разі, навіть якщо виникнуть труднощі з фінансовою допомогою від партнерів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсія не прийде: кому з українців можуть скасувати виплати у 2024 році.

Також наш портал інформував, "Половина бюджету порожня": експерт розповів, на яке підвищення можуть розраховувати пенсіонери.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, не вистачає стажу: чи отримають допомогу українці, які не встигли заробити собі на пенсію.